Billund - Amsterdam - Seattle

Søndag 21. august 2011 - 9566 km i luften, 32 km i bil

Hold da op, hvor er man træt, når man er stået op kl. 3 om morgenen og stadig ikke er kommet i seng kl. halv fem morgenen efter! Men vi har klaret det flot. Flyveturen gik fint, både til Amsterdam og til Seattle. Vi blev forsinket en time ved afgangen fra Amsterdam, fordi flyets aircondition ikke virkede. De opdagede det desværre først, da vi alle i flyet, men heldigvis blev det ordnet nogenlunde hurtigt. Et par gode film i flyet (Water for Elephants og Ice Age 3 – begge anbefales), et par måltider og lidt nikken med hovedet – så var vi i Seattle.
 
Efter et par timer i kø for at komme gennem paskontrollen, begyndte elefantfødderne at melde sig. Men vi slap igennem uden påtale, dog efter – som alle andre – at have afleveret fingeraftryk og et lille smil til fotografen. Næste kø var hos Hertz, for at få vores bil. Kan I huske butleren Benson fra Skum? (Her taler jeg kun til den ældre generation). Han har nu fået arbejde hos Hertz i Seattle … men hans kvindelige kollega var venlig nok, og nu er vi i besiddelse af en HVID Jeep. Hvide biler er et hit i Seattle, kan vi notere. Vi fandt hotellet uden problemer (Thank you, G-P-S), og så skulle vi ud og have frisk luft.
 
Her er meget varmt i dag, men det var bare dejligt. Vi har nået Space Needle Tower, som ligger lige bag vores hotel, fundet en irsk restaurant og fået Hunters Chicken med gulerødder, som var overordentlig al dente. Nu skal dagbogen skrives, så er det på hovedet i seng. I morgen er der atter en dag.
 
Nej, I skal lige høre, at alt den snak om, at amerikanere er så venlige og interesserede i én – det er rigtigt. Vi har snakket med flere allerede. Bl.a. mødte vi en høflig ung mand, der spurgte, om han kunne købe en cigaret af Bjarne. Bjarne forærede ham naturligvis én, og efter at have takket elskværdigt gik han men kom stormende tilbage: Are you guys from Europe? Det kunne vi ikke benægte, og det viste sig, at han havde opholdt sig i Tyskland i en periode. It's a long time, since I saw a Prince, som han sagde med et længselsfuldt blik. Han havde vist gode minder fra Tyskland. Godnat for i dag.
 
Se dagens billeder her
Ulla og Bjarnes drømmetur