Se hele ruten her

Turen starter og slutter i Seattle i staten Washington, USA. Vi har planlagt at bruge 23 dage og at køre ca. 5.000 km i en lejet personbil med overnatning på hotel undervejs.
 
Fra Seattle kører vi til Vancouver i British Columbia i Canada. Herfra tager vi den kønne tur over Whistler til Rocky Mountains, hvor vi starter med et par dage i Jasper National Park. Herfra går det ad den berømte Icefields Parkway til Banff National Park.
 
rutekort

Fra Banff går turen ind i Montana, hvor vi krydser den smukke Glacier National park ad vejen med det sigende navn "Going-to-the-sun-Road". Så kører vi tværs gennem Montana for at ankomme til Yellowstone National Park gennem den nordøstlige indgang. Vi vil nemlig køre på den vej, som er kåret som en af Amerikas smukkeste veje, Beartooth All American Road. Den bringer os ned midt i Yellowstone National Park, hvor vi bliver et par dage.

 Vi smutter derfra gennem den sydlige udgang, som fører os ned i en anden nationalpark, nemlig Grand Teton National Park, hvor vi skal overnatte i alle cowboyhattes moderby, Jackson, Wyoming.

 Så går det mod sydvest ned i Idaho til Shosone Falls, som er et vandfald, der ofte kaldes "Niagara of the west". Videre ind i Oregon, hvor vi kører en rundtur på 300 km for at køre på vejen "Hells Canyon Scenic Byway". Vi ender igen i Seattle, hvor vi har et par overnatninger inden hjemturen.

 
Ulla og Bjarnes drømmetur