Red Lodge - Yellowstone National Park

Torsdag 1. september - 273 km

Dagen begyndte i 3 grader varme (eller burde det hedde kulde) og lidt skyer, så vi var lidt nervøse for vores tur på Beartooth Scenic Byway, som er kåret til en af USA's smukkeste veje. De første bjergtoppe blev da også dækket af skyerne, men ret hurtigt vandt solen det kapløb, og så havde vi den mest fantastiske køretur. Høje bjerge, storslåede grønne enge og floder. Det hele så meget frodigt ud, og vi kan simpelt hen ikke forstå, at det ikke vrimlede med masser af græssende dyr. Vi kørte gennem pas, der lå i 3.400 m højde, og kiggede på bjerge, som var 3.900 meter høje. Undervejs passerede vi grænsen til Wyoming, og da vi havde fået lidt frokost i Cooke City, var vi ved den nordøstlige indgang til Yellowstone National Park.
 
Vi har naturligvis altid hørt, at Yellowstone er meget stor, men hvor stor fatter man ikke en gang, når man er her. Der er anlagt et vejnet af form som et ottetal, plus veje ud til indgangene. Resten er kun tilgængeligt som vandrestier. Parken er små 9.000 kvadratkilometer, som svarer til ca. 3 x Fyn. Den ligger 2.000 m over havets overflade. Så selv om solen har skinnet i dag, er der koldt her til aften. Og der forventes nattefrost i nat. Vi var helt skeløjede af at kigge efter dyr i dag. Et sikkert tegn på dyr i nærheden er, at der holder en eller flere biler i vejkanten. Så er det bare at holde og finde kameraet frem. Alle kigger efter dyr. Vi så en ræv, pronghorn antiloper og masser af bisoner.
 
Da vi fik billetter til parken, fik vi samtidig et kort og lekture om Yellowstone. Og desværre måtte vi læse, at det sværeste dyr at få at se i parken er moose. Der er under 200 af dem, så man skal betragte sig selv som heldig, hvis man ser en. Nu synes vi jo, at vi under hele forløbet har været usandsynlige heldige, så vi er stærke i troen. Vi bor på Old Faithful Lodge & Cabin i en lille bjælkehytte. Dvs. det er en kvadratisk hytte, som er indrettet med en dør ved hvert hjørne til 4 separate værelser med bad. Her er primitivt efter amerikanske forhold. Der er hverken køleskab, kaffemaskine, fjernsyn eller hårtørrer. Men der er dog elektrisk lys og varmt vand i hanerne. Hytterne og den tilhørende hovedbygning med cafeteria ligger lige ved siden af den berømte geyser The Old Faithful. Vi har allerede set den springe, og selv om vi måtte vente lidt på det, var det ventetiden værd. Det giver en helt ny betydning til frasen 'at lukke damp ud'.
 
En helt fantastisk smuk dag – vi glæder os til i morgen.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drømmetur