La Grande - Mt. Rainier - Seattle

Fredag 9. september - 550 km

Turen fra La Grande til Seattle var tænkt som en transportdag på Interstate hele vejen. Men på en rasteplads undervejs kom vi til at betragte et landkort og kunne se, at vi egentlig også kunne køre gennem Mount Rainier National Park. Så væk fra motorvejen med os og gennem bjergene - for sidste gang på denne ferie.
 
Der var ellers ikke noget at udsætte på landskabet inden da. Vi forlod Oregons afvekslende flade marker og kuperede områder med skove og klipper til fordel for staten Washington. Den frembød til gengæld en stor overraskelse for os. Det sydøstlige hjørne af Washington er et stort vinområde med vinmarker, vingårde og store vinerier. Og hvis der ikke var vinmarker, var der plantager med ferskentræer, kirsebærtræer og æbletræer. Det er virkelig et frugtbart område, og smukt tillige.
 
Men vi tog altså turen gennem Mount Rainier National Park, som huser bjerget Mount Rainier. Så måtte vi igen finde Wauw-ordet frem. Bjerget er 4.400 meter højt og kan ses fra Space Needle tårnet i Seattle. Det er meget karakteristisk med sin hvide kalot af sne, og bruges ofte som et vartegn for byen. Fordi vi kom ind i byen på en mindre  vej, ledte fru GPS os gennem hele Seattle by, fredag eftermiddag i myldretiden. Så nu har vi en god fornemmelse af, hvor stor Seattle egentlig er ... og hvor travlt folk har med at komme hjem og holde weekend, når der er hedebølge.
 
Det var alt for i dag - godnat med jer.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drÝmmetur