Yellowstone NP - Grand Teton NP - Jackson

Søndag 4. september - 213 km

Nu havde vi lige troet, at vi havde oplevet alt, hvad der var smukt, spændende, fantastisk, eventyrligt og fascinerende på vores ferie. Men så kom vi til Grand Teton National Park, og dér slap ordene op. Det eneste, vi har sagt hele dagen, er Wauw – det har vi til gengæld sagt ca. tusind gange.
 
Grand Teton er en lille nationalpark, som begynder lige ved den sydlige udgang af Yellowstone. Den er ganske lille i forhold til Yellowstone, men naturen er betagende. Her er mange flere veje og vandrestier og sågar anlagte cykelstier. Men alligevel er der skilte overalt med advarsler om bjørne og vilde dyr. Åbenbart trækker en del af dyrene herned fra Yellowstone om vinteren. Vi så ikke mange dyr, men til gengæld rigtig mange mennesker. Det er søndag i dag, mandag er Labour day, hvor alle holder fri. Det giver en lang weekend, og den skal åbenbart tilbringes i Grand Teton og Yellowstone. Hvad man udmærket forstår.
 
Vi bor i et fint lille motel midt i byen Jackson. Her er faciliteterne tilbage, også hårtørreren, så de dårlige hårdage er en saga blot. Byen Jackson er vokset sammen med Jackson Hole, som er et kendt skisportssted. Vores guide fra Yellowstone, Rose, fortalte, at alle millionærerne er flyttet fra Jackson. Nu er milliadærerne flyttet ind! Og det kan ses på forretningerne. Byen er en historisk by med velbevarede huse fra cowboy-og-indianer tiden. I dag lever man stort set af turister, så byen er tæt pakket med hoteller, restauranter, gallerier, (dyre) tøjbutikker, hvor man kan købe fancy cowboytøj til både mænd og kvinder. Vi ser ikke så mange rigtige cowboyer, de bor vist uden for byen.
 
Nu skal vi ud for at finde et sted, hvor de serverer en rigtig steak. Det er ved at være på tide at prøve det. Og hvis vi ikke skulle prøve i Wyoming, hvis flagsymbol er en okse, så ved jeg da ikke hvor.
 
Godnat og tak for en overordentlig smuk dag.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drÝmmetur