Missoula - Butte - Bozeman - Red Lodge

 Onsdag 31. august - 578 km

Vi vågnede op til regnvejr i morges. Det gjorde ikke så meget, for vi havde hørt i nyhederne om en skovbrand lige uden for Missoula, som man havde arbejdet på at bekæmpe et par dage. Så vandet fra oven kom belejligt. Vi kom forbi på vores vej mod Red Lodge og kunne se, at ilden var slukket. Vi havde en lang køredag foran os, så vi valgte at køre hovedvej I-90 en lang strækning tværs gennem en stor del af Montana.
 
Vi gjorde en enkelt afstikker på en 'Margueritrute' for at gå en tur i Philipsburg, en historisk velbevaret gammel mineby fra dengang ikke engang John Wayne var født endnu. Alle de westerns, man nogen sinde har set, bliver levende for én, når man ser sådan en by. Desværre var der ingen cowboys i den, kun almindelige mennesker som prøver at få dagligdagen til at hænge sammen. Mange af butikkerne var tomme eller til salg.
 
Selv om vi kørte på hovedvej i mange timer, fandt vi landskabet afvekslende og smukt. De bløde bakker, som virker typiske for Montana, blev somme tider krydret med store bjerge i baggrunden. Og der var søer og floder. Dog uden så meget vand i, Montana har vist haft en tør sommer. Man kan se at græsset, som kvæget græsser på, er helt gult – medmindre de store vandere var i gang, hvad de var mange steder.
 
Vi fandt igen vores motel uden problemer i byen Red Lodge, som ligger lige ved indgangen til Beartooth All American Road, som er den vej, vi kører ind i Yellowstone på i morgen. Det bliver den ultimative bjergtur for os, der er bjerge og pas i over 3300 meters højde. Vi mødte et par ældre amerikanere ved et stop. De var kommet lige fra Yellowstone, og der var så koldt, at han havde måttet tage sine lange underbukser på. Sådanne er vi ikke i besiddelse af, så vi må se, hvordan vi klarer os. Vejrudsigten siger sol, 16-17 grader og 2-3 graders nattefrost de næste 3-4 dage.
 
Det er 99% sikkert, at der ikke er internetforbindelse tilgængelig i Yellowstone, så der bliver radiotavshed herfra i 3 hele dage. Vi sover i Yellowstone i 3 nætter. Men vi vil selvfølgelig samvittighedsfuldt skrive dagbog og lægge en masse lækre dyrebilleder klar, så vi kan oploade det hele ved først givne lejlighed.
 
Tak for informationerne om huckleberry, så behøver vi ikke spekulere mere på det. Hvad skal man gøre, når man kun har vidst, at Huckleberry Finn er navnet på en roman af Mark Twain? Det forbinder man ikke umiddelbart med blåbær eller næsten blåbær. Og med hensyn til at høre hjemlig radio – vi åbner vores bærbare med Jyllands-Postens forside, så når vi lige har skimmet den, er vi helt klar til at nyde, at vi er på ferie uden avis og radio. Men tak for tipset. Og for at I ikke skal tro, at vi lever af burgere hele tiden har vi lagt et billede på af Bjarnes aftensmad i dag her fra Red Lodge. Han fik hjortebøf og jeg fik en dejlig regnbueørred. Dejlig mad, super og venlig betjening. Vi komme til at savne at høre ”How are you guys doing”, ”Where are you guys from” og ”You guys have a nice day now”.
Tjek lige kniven på Bjarnes tallerken. Hver gang man bestiller noget med kød, får man en kæmpekniv til at skære med. I Danmark var man fluks blevet arresteret bare for at være i besiddelse!
 
Tak for i dag og godnat for nu.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drømmetur