Baker City - Hells Canyon - La Grande

Torsdag 8. september - 420 km

Der er ca. 80 km fra Baker City til La Grande, men vi valgte at tage en nærmeste omvej på 420 km. Vi ville køre på Hells Canyon Scenic Byway, som fører ind i bunden af Nordamerikas dybeste flodkløft. Den er 1,5 km dyb, og det er vor gamle kending Snake River, som løber igennem den.
 
Turen førte os endnu en gang ind på The Oregon Trail, som nybyggerne fulgte til Oregon. Mange valgte at bosætte sig i floddalen pga. den gode muldjord, som er der. Andre bosatte sig i dalen for at grave efter guld og kobber i de høje bjerge, som omslutter kløften. Så det blev en både smuk og afvekslende tur.
 
Vejrudsigten havde sagt 34 grader, og det var ikke løgn, så vi så frem til at komme op i højderne. Men varmen fulgte med, også i en grad, så vi stod oppe på bjergtoppene og kiggede ned i kløften og kunne intet se for varmedisen. Men vi klager stadig ikke, det kunne have været regn i stedet.
 
Det var en lang tur på ofte smalle (men asfalterede) veje, så vi nåede først frem til La Grande til spisetid. Vi havde fået sen frokost, så vi orkede simpelt hen ikke at se på flere kæmpe madportioner. I stedet fandt vi et supermarked og købte en bakke med herlig, udskåret frugt. Det var dejligt. Da vi ville skrive dagbog, fik vi problemer med forbindelsen mellem hotellets internet og vores browser, så derfor denne forsinkelse. Vi skal hen at have morgenmad nu, og det er eftermiddag i Danmark.
 
Tak for i dag. Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drømmetur