Banff National Park

 Søndag 28. august - 16 km & 6-7 km til fods

Vi vågnede i Banff i morges til strålende solskin og 6 grader. Vi besluttede at starte dagen med en tur i svævebanen til Sulphur Mountain, som bragte os i 2.281 meters højde. Heldigvis sammen med en gruppe japanere, så vi lige fik genopfrisket vores viden om, hvordan man besøger en seværdighed uden at se noget som helst andet end en kameralinse. Ved siden af Sulphur Mountain ligger et anden bjerg, hvor der på toppen står et lille mini-museum. En lille hytte, som siden 1904 har været brugt som vejr-observatorium. I 1950erne blev det brugt til at måle kosmisk stråling, og i dag er det som sagt en lille historisk seværdighed. For at komme derover, skal man gå 1 kilometer på en skywalk, så det gjorde vi (bare rolig, Carl-Erik, der var gelænder i begge sider). En helt utrolig smuk tur med en enestående udsigt, som kameraet ikke rigtig kan yde retfærdighed.
 
Vel nede igen var temperaturen steget til 26 grader på en meget varm måde, så vi måtte lige hjem på hotellet og skifte til sommertøj igen. Eftermiddagen er gået med at slentre rundt i Banff og bare være turister. Banff er en flot by, tydeligvis klar til at håndtere mere velhavende turister, men sandelig også med plads til os andre. Her er masser af spisesteder i alle prisklasser, og alle slags forretninger.
 
Dagen har været fattig på dyr, så vores moose-hungrende læsere bør væbne sig med tålmodighed. Vi har stadig Yellowstone foran os. I morgen går turen ind i cowboyland på vej mod USA. Det fremgår ikke, at hotellet er leveringsdygtig i internet, så vi varslet muligt udfald for en enkelt dag.
 
Godnat, you guys, tak for i dag.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drÝmmetur