Yellowstone National Park

Lørdag 3. september - 222 km

Man skal lige vænne sig til, at der er nattefrost og alligevel sol og 23 grader om dagen. Så snart man står i skyggen, er der koldt, så vi døjer lidt med at finde den rigtige påklædning. Især da, når vi hopper ud og ind af bilen, som vi gør ustandseligt. Der er holdepladser ved alle seværdigheder, og ofte skal man lige gå et stykke, inden der er noget at se. Men i dag fik vi dækket det sidste af ottetals-vejen, så hvis vi vil se mere, er det på med vandrestøvlerne – og bear-spray og hvad ved jeg. Det er vi lidt for civiliserede til, men for garvede vandrere må Yellowstone være et paradis. Og der er faktisk adskillige campground for mobilhomes.
 
Vi fik set flere geysere og varme kilder i dag, og startede dagen med at møde en faretruende nær bison. Ellers har det været lidt småt med dyr, men naturen har rigeligt opvejet det. Mange steder har vi set store områder med afsvedne stammer og en masse mindre grantræer. Det er Lodgepole Pine træer, som brændte i 1988. De er så specielt udviklede, at de har almindelige frø i kogler, og også frø, som sidder samlet i en slags lim. Den lim smelter ved 90 grader, og dvs., at efter en skovbrand åbnes koglerne og frøene starter straks med at gro. Intet bliver kunstigt erstattet i Yellowstone, her får naturen helt selv lov til at råde. Og ingen kunne vel udtænke et system, som var smartere end naturens eget.
 
I morgen forlader vi Yellowstone for at tage sydpå, til den meget mindre nationalpark Grand Teton. Yellowstone har for os været en stor oplevelse, vi ved ikke rigtig, om vi skal kalde den enestående eller ekstraordinær, men vi kan enes om enestående ekstraordinær. Vi kan varmt anbefale et besøg her, og man bør ikke bruge mindre end to hele dage i parken. Og er man vandrer er det slet ikke nok. Nu vil vi igen begive os over i Yellowstone Old Faithful Snow Lodge, som er i besiddelse af et glimrende trådløst internet – man skal bare betale 4 dollers for en time og sidde i deres lobby, for det virker kun dér. Men meget bedre end ingenting.
 
Godnat for denne gang.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drÝmmetur