Jasper - Lake Louise - Banff National Park

Lørdag 27. august - 307 km

I dag har vi kørt turen fra Jasper til Banff på den berømte Icefields Parkway. Det er svært at beskrive en tur, som består af bjerge, bjerge og atter bjerge, krydret med vandfald, gletchere og søer langs vejen. Jeg har i hvert fald sjældent hørt Bjarne sige ”Er det ikke fantastisk” så mange gange på en dag. At vi oven i købet var så heldige at se både wapitihjorte og bjørn på vejen gør ikke oplevelsen mindre.
 
Undervejs holdt vi ind ved Bow Lake for at få en sandwich. Der var en fugl af for os ukendt oprindelse, som pludselig dykkede og prøvede at stjæle min sandwich ud af hænderne på mig, mens jeg var ved at tage en bid. Lidt af en forskrækkelse.
 
Da vi nåede til Lake Louise og vejret var strålende, tog vi Lake Louise Gondola (svævebane) op på bjerget. Og vi var så usandsynligt heldige, at vi så 2 grizzly bjørne på vejen op og én på vejen ned. Så godt nok har vi ikke bjørnecertifikat, men vi har da vist bjørnetække!
 
Alle bjørnene var vældig optagede af at spise bær. Vi læste os frem til, at de spiser Buffalo-bær, som er modne nu. Og hver bjørn kan spise op til 250.000 bær om dagen, så man kan godt forstå, at de dårligt har tid til at kigge op.
 
Nu er vi i Banff, som ligger vældig smukt mellem høje bjerge. Vi bliver her i morgen og går på opdagelse. Tak for en dejlig dag og godnat.
 
Se dagens billeder her.
Ulla og Bjarnes drÝmmetur